Folytatódik a web eszközfüggetlenítése

mobil SEO mobil-barát oldal SEO keresőoptimalizálás

Néhány napja újabb bejelentést tett a Google: 2016 májusától kikerülhetnek azok az oldalak a mobilos találati listából, amelynek nincs mobilbarát verziója.

2015 április 21-én vezette be a Google a mobil rangsorolási faktorok közé a mobilbarát oldal meglétét. Ez a lépés volt az első abban az irányban, hogy eszközfüggetlenné válhasson a web. Alig egy év elteltével pedig már itt is az újabb lépés: 2016. március 16-án a Google hivatalos blogján bejelentette, hogy előnybe részesítik azokat a weboldalakat, amelyek megfelelnek a mobil barát kritériumoknak.

Ha már mobilbarát a weboldalad, nem kell tartanod az új frissítéstől, sőt, akár jobb pozícióba is kerülhetsz. Viszont azt hangsúlyozzák, hogyha magas minőségi mutatóval rendelkező releváns tartalmad van, még így is van esély jó pozícióban maradni annak ellenére, ha nem teljesen mobil kompatibilis a weboldal.

A Google minden támogatást megad ahhoz, hogy technikailag megfelelő oldalt tudj készíteni. A mobilbarát teszt eszköz néhány pillanat alatt leteszteli az általad megadott URL-en lévő oldalt, és ha nem megfelelő, megmutatja a problémás pontokat. A Google Developers pedig a fejlesztőknek ad részletes útmutatót az oldal megjelenítésére, illetve technikai keresőoptimalizálási beállításaira vonatkozóan.

A kép forrása: http://connect.icrossing.co.uk/